Arama

Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2 yıl önce

Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler
ad image

Burun Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği ya da diğer adıyla rinoplasti kişilerin talepleri veya sağlık zorunluluğu sebebiyle burun şeklinin değiştirilmesi amacıyla yapılan ameliyattır. Günümüzde kişilerin estetik görüntülerini değiştirmek amacı ile başvurdukları bu işlem sonucu burun estetiği fiyatları merak konusu olmuştur. Burun estetiği yaptıracak kişilerin öncelikle nasıl bir talep içinde olduklarına karar vermeli ve konuyla ilgili uzman hekimlerden destek almalılar.

Doktor arayışında olan burun estetiği yaptırmak isteyen kişiler genellikle plastik cerrahi uzmanı ve kulak burun boğaz uzmanları arasında kalmaktadır. Burun yapısının temelde kulak burun boğaz uzmanının alanına girse de, burun estetiği plastik cerrah uzmanlarının alanına girer. Burun estetiği yaptırmak isteyen hastalar her iki branşa da başvurabilir.

Bu hastaların öncelikle burunlarında yaptırmak istedikleri değişikliklerden emin olmaları gerekir, sonrasında yapacakları araştırma sonucu fiziksel görünümleri ve sağlıkları için en uygun hekime ulaşmalı, burun estetiği fiyatları hakkında bilgi alarak tercihlerini yapmalıdır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burun estetiği cerrahi bir operasyondur. Bu operasyonun yapılacak işlemlere göre tercih edilen iki farklı yöntemi vardır ve her ikisinin de avantajları ve dezavantajları bulunur. Açık burun ameliyatı ile burun üstünden kesi atılarak operasyon uygulanırken kapalı burun ameliyatında burun deliklerinden işlem yapılır.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Gerekli sağlık problemi olduğunda veya kişilerin talepleri doğrultusunda burun kemiğini, kıkırdak dokusunu veya deri tabakasını değişikliğe uğratabilir. Burun estetiği yapılırken öncelikle talep belirlenir sonrasında sağlık problemi olmayan operasyona uygun bireyler genel bir fiziki muayeneden geçtikten sonra operasyonu yapacak uzman burun içi ve dışını inceleyecektir.

Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği cerrahi bir operasyon olduğundan sağlık durumu problem teşkil etmeyen her bireye uygulanabilir. Kişilerin talepleri doğrultusunda görünümlerinde değişiklik istedikleri anlarda uzman hekimlerden destek alarak uygulanan işlem talep eden her bireye, operasyona engel bir sağlık problemi olmaması koşulu ile uygulanır.

Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Operasyon kişilerin yüz hatlarına uygun yeni görünümler arzulaması sonucu yapıldığı gibi burun estetiği ameliyatına sağlık problemi sebebi ile başvuran hastalar da bulunur. Aynı şekilde bu hastaların sağlık durumları risk oluşturmadığı sürece bu işlem uygulanabilir.

Bu gibi durumlarda ameliyat sırasında nefes almaya engel olan kıkırdak yapısı düzeltilebilir, kemik eğrilikleri varsa düzeltilebilir. Burun ameliyatı ile burnunuzun boyutu değiştirilebilir, burun ucunuzun şekli değiştirilebilir, burun delikleri büyültüp küçültülebilir, burun ve dudak arasındaki açı değiştirilebilir.

Burun Estetiği Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Bu ameliyat cerrahi bir operasyon olduğundan öncesinde kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bu operasyonda kanama meydana geleceğinden bu riski arttırmamak adına kişiler operasyon öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar ve gıdalar tüketmekten kaçınmalıdır. Sigara içmek iyileşme süreçlerini uzattığından kişi eğer sigara kullanıyor ise ameliyat öncesi bırakmalı veya ara vermelidir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun ameliyatı sonrası geçirilen operasyonun kalıcı hale gelmesi açısından bazı tedbirleri zorunlu kılar. Operasyon geçiren kişiler burnunu darbelerden korumalıdır. Kişiler iyileşme süreçlerini hızlandırmak için iyi beslenmeli ve bol bol dinlenmelidir.

Burunda oluşan kanamaları azaltmak için başını göğsünden daha yüksek konumda tutmalıdır. Kişilerin burunları için risk oluşturmaması adına spor hayatlarına bir süre ara vermeleri gerekmektedir. Ayrıca burnu korumak için takılan atellerin sudan korunması gerekmektedir.

Burun Estetiği Fiyatları

Bu operasyonu etkileyen pek çok etmen bulunmaktadır. Operasyonu gerçekleştirecek hekim, operasyonun açık veya kapalı olması, operasyonun uygulanacağı hastane, kişinin talep ettiği işlemlerde görülen farklılıklar gibi birçok etmen burun estetiği fiyatları etkiler.

https://www.erkinonsal.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

 

 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler