Arama

BTC Karşıtlığı Kuvvetleniyor: Bir Ülke Daha Sanal Para Birimlerini Sınırlamak İçin Tarih Verdi

1 yıl önce

BTC Karşıtlığı Kuvvetleniyor: Bir Ülke Daha Sanal Para Birimlerini Sınırlamak İçin Tarih Verdi

BTC Karşıtlığı Kuvvetleniyor: Bir Ülke Daha Sanal Para Birimlerini Sınırlamak İçin Tarih Verdi
ad image

BTC Karşıtlığı Kuvvetleniyor: Bir Ülke Daha Sanal Para Birimlerini Sınırlamak İçin Tarih Verdi 

  

Sanal para piyasaları ülkeleri ikiye bölmeye devam etmektedir! Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği (AB) nezdinde gelen sanal para düzenlemelerinde yankılar devam ederken, El Salvador gibi rezerv para birimi olarak BTC seçen ülkelerle alakadar son saniye gelişmeleri kripto para haberleri  ile gündeme düşmeye devam etmektedir. 

BTC ve öbür sanal para birimlerine karşı açılan ve kısıtlama öngören ülkelerin cephesi ise giderek büyüyerek yeni düzenlemelerle gündemde kalmaya devam ediyor. Son olarak Tayland’da düzenleyiciler ödeme aracı olarak sanal para birimi kullanımının kısıtlanmasına karar verdi ve sınırlamalar için Nisan ayını gösterdi! 

  

Sanal Para Karşıtı Bir SEC De Tayland’dan 

  

Borsa Komisyonu (SEC) ve Tayland Menkul Kıymetler, dijital varlık operatörlerini sundukları hizmetlerden ve vermiş oldukları desteklerden vazgeçirmek için tasarladığı kaideleri açıklayarak gündeme bomba gibi geriledi! Türlü maddi ve mali tehditlerin öne sürüldüğü düzenleme ile hizmet ve mal ödemelerinde sanal para birimlerinin kullanımının önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

  

Tayland Bankası (BOT) ile Thai SEC içinde yürütülen dijital varlıkların fiyatları ve tehlikeleri üstüne görüşmelerin hemen devamında gelen kararda ise maddi değer oynaklığı, veri sızıntıları ve tabi ki kara para aklama tehlikeleri göz önünde oldu. 

Düzenleme komisyonları, “kurumsallaşmış  E-varlık şirketlerinin hiçbir türü, tanıtım, talep etme ya da ticaretçilere mal ya da hizmetler için ödeme yapmak üzere kendilerini tanıtma gibi dijital varlıklarla mal ve hizmetlerin ödemesini destekleyen ya da destekleyen hizmetler sunmamalı ya da hareket etmemelidir” ibareleri ile sınırlamaların çerçevesini net bir dille çizdi. 

  

Değişen Kaideler 1 Nisan 2022’De Yürüklüğe Girecek 

  

Son haberlere göre sınırlamalar için yürürlüğe giriş tarihini 1 Nisan 2022 olarak gösteren SEC ise sanal para dünyasına resmen 1 Nisan şakası yaptı! BOT ve SEC, ocak ayında sanal para ödemelerini düzenleme planlarını açıklamış ve sonrasında hareket ederek sınırlamaların sınırlarını yalnızca bir takım ayda belirledi. Sınırlamanın Tayland gibi turizmin göz önünde olduğu bir ülkeden gelmesi ise kafa karışıklığı oluşturdu. 

Bu kafa karışıklığı genel anlamda piyasada durgunluğa neden oldu. Binance indirim kodu bu gerginliğin nüne biraz olsun geçmeyi başardı.

Binance Futures (Vadeli işlemler) Nedir Nasıl Kullanılır?

Bu konu genel anlamda oldukça detaylı bir şekildedir ve piyasa gerginliğinin önüne geçilmesi adına oldukça önemlidir.  Binance Futures (Vadeli işlemler) Nedir Nasıl kullanılır? Sorusunu genel olarak oldukça kolay bir şekilde kripto para haberleri bölümünde bulabilirsiniz.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler