Arama

BlackBerry’de kriz

2 yıl önce


BlackBerry’de kriz
ad image

Bir dönem telefon sektörünün en başarılı şirketleri arasında gösterilen BlackBerry, 2010 yılından itibaren yaşanan köklü değişime ayak uyduramayarak eski gücünü büyük ölçüde kaybetti. Şirket, bu süreçte yeni modelleri ile birkaç deneme yaparak piyasayı yoklasa da, satış rakamları konusunda hiçbir zaman istediği hedefi tutturamadı.

BlackBerry, geçtiğimiz aylarda BlackBerry 7.1 OS ve önceki sürümleri, BlackBerry 10 yazılımı, PlayBook OS 2.1 ve önceki sürümlerini çalıştıran cihazlarını verdiği desteği sonlandırmıştı. Şirket, kısa bir süre sonra da 8 milyar TL’yi geçen mobil ve mesajlaşma patent haklarını Catapult IP Innovations’a satma kararı aldığını duyurmuştu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl, BlackBerry ile OnwardMobility arasında bir lisans ortaklığı kurulmuştu. Bu kapsamda OnwardMobility tarafından 5G destekli BlackBerry akıllı telefonlarının çok yakında piyasaya sürüleceği açıklanmıştı. Ancak iki şirket için işler yolunda gitmedi ve söz konusu cihazların çıkış tarihi de sürekli ertelendi.

Son ortaya çıkan bilgilere göre 5G destekli BlackBerry modelleri hiçbir zaman çıkış yapmayacak. Ancak bunun nedeni daha önce ortaya atılan OnwardMobility’nin kapanacağı yönündeki iddialar değil. Zira cihazların gelmeyecek olmasının ana nedeni herhangi bir kapanmanın aksine iki şirket arasındaki lisans ortaklığının sona erdirilmesi.

Bunun üzerine BlackBerry de 8 milyar TL’yi geçen mobil ve mesajlaşma patent haklarını satarak akıllı telefon işinden bir adım daha uzaklaşma kararı aldı. Ancak şu an için şirketin telefon işinden çekilip çekilmeyeceğine yönelik herhangi bir açıklama gelmedi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler