Arama

Bitcoin Evriminin Son Halkası: Bitgesell Hangi Yenilikleri Sunuyor?

1 yıl önce


Bitcoin Evriminin Son Halkası: Bitgesell Hangi Yenilikleri Sunuyor?
ad image

Bitcoin Evriminin Son Halkası: Bitgesell Hangi Yenilikleri Sunuyor?

2009 yılında Satoshi Nakamoto tarafından paylaşılan Bitcoin whitpaper’ı, o dönem için blokzinciri teknolojisi ve merkeziyetsiz finansı ön plana çıkarması ile, bir devrim yarattı. Bugün Bitcoin, bazı yatırımcı ve analistler tarafından ‘dijital altın’ olarak nitelendirilse de, Bitcoin’in teknik özellikleri talebi karşılar seviyede değil. Blok büyüklüğü ile ağır bir yapı olan Bitcoin, simgeselliğinin ötesinde zamanın teknolojik altyapısı ile entegre olamadı. Bitcoin’in kod yapısı üzerinde inşa edilmiş bir proje olan Bitgesell ise, getirdiği yeniliklerle, Bitcoin’i bir adım öteye taşıyabilir.

Bitgesell Coin Nedir?

Bitgesell, kripto para alanında uzman bir yazılım geliştirici olan Emma Wu tarafından, 2020 yılında tanıtıldı. Bitgesell, Bitcoin’in bir çatalı olarak nitelendirilebilir, zira kod yapısı olarak aynı. Ancak Bitgesell ile Bitcoin arasında birçok fark mevcut. BGL ve BTC, 21 milyon sınırlı arzın yanı sıra, yarılanma gibi önemli konularda benzerlik gösteriyor. Bununla birlikte, Bitgesell içerdiği farklı özellikleri ile daha geniş bir kullanım alanı yakalayabilecek potansiyelde bir proje.

 

Bitgesell’in, Bitcoin’e göre getirdiği yenilikler içinde madencilik yapısının yanı sıra deflasyonist yapı, yarılanma süreci farklılıkları ve en önemlisi de blokzinciri altyapısındaki güncellemeler. Bitcoin, kurulduğu dönemin şartlarında bir devrimi ifade etse de, teknik altyapısı 13 yıldır aynı olan bir kripto para ve Bitgesell, BTC’nin kod yapısı üzerinde yükselen heyecan verici yenilikler barındırıyor.

Bitgesell’in Öne Çıkan Özellikleri

BGL ekibine göre Bitgesell, ‘Bitcoin’in geleceği’. Bitcoin, temel kullanım alanı eşler arası merkeziyetsiz ve güvenilir dijital nakit transferi olan bir projeydi. Bununla birlikte Bitcoin ağındaki yavaşlık, yüksek işlem ücretleri ve madencilik yapısındaki sorunlar, Bitcoin’in bir ödeme aracı olarak kullanılmasına müsade etmiyor. Bitgesell ise ortaya koyduğu yeniliklerle, BTC teknolojisini farklı bir noktaya taşıyabilir.

Madencilik yapısı

Bitgesell, madencilik konusunda Bitcoin ile ayrışıyor. BGL ekibine göre Bitcoin madenciliği, çok yüksek enerji gereksiniminden ötürü kârlı değil. Buna ek olarak, Bitcoin yarılanmalarının sonuncusu, Bitcoin’in gerçek değerine ulaşmasını sağlayacak. Ancak son BTC üretimi için, 2140 yılını beklemek gerekecek, bu da oldukça fazla. Son BTC’nin çıkarılmasının ardından madencilik, yalnızca işlem ücretlerinden elde edilecek. Bununla birlikte Bitcoin’deki işlem ücretleri, madencilik sektörünü ayakta tutmak için yeterli değil. Bitgesell, yarılanma süresinin daha kısa olduğu bir ağ olmasının yanı sıra, yüksek işlem ücretleri ile madenciliğin her zaman kârlı olduğu bir yapı olmayı hedefliyor.

Deflasyonist yapı

Bitgesell’i Bitcoin’den ayıran diğer bir özelliği, dolaşımdaki BGL coin’lerin önemli bir kısmının yakıma gönderilmesi ve bu sayede arz üzerinde baskı kurarak, değeri artırma hedefi. Bitgesell’de, maksimum arz 21 milyon. Bununla birlikte, Bitgesell ekibi işlemlerden elde edilen komisyonun yüzde 90’ının yakılacağını belirtiyor. BGL’nin deflasyonist yapısında öne çıkan diğer bir konu da, yarılanmanın kısalığı. Bitcoin’de yarılanmalar her 4 yılda bir gerçekleşirken, Bitgesell ağında ise her yıl gerçekleşiyor. Blok ödüllerinin her yıl yarıya düşürülmesinin, Bitgesell’de arzı hızlı bir şekilde kısma ve coin’in değerlenmesi üzerinde bir etkisi olabilir.

Küçük blok boyutu

Bitgesell ağı, Bitcoin ağına göre işlemlerin çok daha hızlı tamamlandığı bir ağ. Bunun en önemli nedeni ise, blok boyutlarının BTC’ye göre çok küçük olması. Bitcoin’de bir blok boyutu ortalama 4 MB seviyesinde. Bitgesell ağında ise bir blok boyutu 400 KB. Bu da, BGL’nin bloğunun, BTC’ye göre 10 kat daha düşük olduğunu gösteriyor. Aradaki bu ciddi fark, hem Bitgesell madenciliğinde enerji avantajı sağlarken, hem de ağ içindeki işlemlerin hızlı tamamlanmasını sağlıyor.

Genel olarak Bitgesell, sunduğu önemli avantajlara bakıldığında Nakamoto’nun projesindeki evrimin son halkası olarak dikkat çekiyor. Hotbit borsasında listelenen BGL, şimdiden birçok yatırımcının radarında.

Bitgesell (BGL) Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin lütfen https://bitgesell.ca/ ziyaret ediniz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler