Arama

Bir kriz daha kapıda

1 yıl önce


Bir kriz daha kapıda
ad image

Otomobil fiyatları her geçen gün artıyor. Tabii karşımıza çıkan yeni fiyatların büyük bir kısmı kur farkından kaynaklanıyor olsa da üreticiler 2 küresel krizle birden uğraşıyor. Bunlardan ilki artık herkesin malumu olan çip krizi. Fakat pek bilinmeyen ve daha tehlikeli olanı ise kablo krizi.

Aşağıda linkini bıraktığımız yazıda, telefonlar başta olmak üzere tüm teknolojik cihazların önümüzdeki dönemde neden fiyat artışı yaşayacağını açıklamıştık. Fakat diğer elektroniklere nazaran otomobillerde kablo krizi olarak bilinen yeni bir problem baş gösterdi.

Emre Özpeynirci’nin söylediğine göre, özellikle Alman markaları şu anda bir kriz içerisinde. Hatta yüzde 30 ila 40 arası bir üretim kaybı söz konusu. Bunun en büyük sebebi ise ana tedarikçi olan Ukrayna’nın Rusya ile olan savaşı yüzünden ürün tedarik edememesi. Bu nedenle şu an için Meksika’dan mal alındığı ve kablo üretiminin Fas, Tunus, Polonda, Sırbistan ve Romanya gibi ülkelere kayacağı söyleniyor.

Tabii Tesla gibi yeni nesil araçlarda artık her şey ortadaki ekran üzerinden yönetildiği için bu tip otomobillerde kablo kullanım oranı ciddi oranda daha az. Bu nedenle otomotiv endüstrisi genel olarak bu tarafa doğru yöneliyor.

Fakat bu değişimi yakın zamanda göremeyeceğiz. Bahsi geçen ülkelerde de üretim hattının kurulup yeterli oranda mal sağlaması en erken önümüzdeki yıl gerçekleşecektir. Ayrıca çip krizi de yakın zamanda sonlanmayacak. Dolayısıyla araçların dolu paketlerini bulmakta zorlanabiliriz. Hatta direkt olarak tüm modellerde stok problemleri yaşamaya başlayabiliriz. Bu da fiyatlara yeni bir zam olarak yansıyacaktır.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler