Arama

Bedenleri Saran Bu Dumanın Hayatınızı Eritmesine İzin Vermeyin

6 yıl önce

Sağlıklı bir ömür sürdürebilmeniz için sizlerin de hayatınızda yoluna koymanız gereken bir takım etmenler vardır. Bizlere bahşedilen bu sağlığı koruyabilmek sevdiklerimiz ile ömür boyu kaliteli bir yaşam sürmemizi sağlayacaktır.

Bedenleri Saran Bu Dumanın Hayatınızı Eritmesine İzin Vermeyin
ad image

SPONSOR iÇERİK

Günlük iş yoğunluğunun bireylere yüklemiş olduğu bir takım stresler vardır. İnsanlar ise bu stres ile başa çıkabilmek adına bir takım yollara meyillenirler. Sözde deşarj olmak adına olan bu arayış sonucu elde edilen madde toplum tarafından da sıklık ile kullanılmaktadır. Şimdi sizlere bu maddeyi tanıtarak bedeninizde yaratmış olduğu tahribatlara değinelim.

Sigara Nedir? İçeriğindeki Zararlı Maddeler Nelerdir?

Sigara; toplumun büyük bir kesimi tarafından kullanılan ve içeriğinde yer alan maddelerden dolayı beden de bağımlılık yaratan maddedir. Sigaranın içeriğinde ki maddelere kısaca değinecek olur isek;

·         Kanserojen bir madde olan polonyum,

·         Radyasyon etkisi olan radon,

·         Füze yakıtından elde edilen metanol,

·         Tinerden elde edilen toluen ,

·         Akü metalinden elde edilen kadmiyum,

·         Fare zehri olarak kullanılan arsenik,

·         Boya sökücü madde olarak kullanılan aseton,

·         Ziftten elde edilen katran ,

·         Ve son olarak ise bağımlılık hissi yaratan nikotin.

Bu zararlı maddeler bedende ilk nefesten itibaren kalıcı hasarlara yol açmaktadır. Nikotin ise tıpkı eroinde olduğu gibi vücuda bağımlılık yaratmaktadır. Vücudun bağımlı olduğu bu madde, ihtiyaç giderilmediği zamanlarda ani krizler oluşturup bedeni iyice yıpratmaktadır. Sizler ise bu zararlı sonuçlar ile karşı karşıya kalmamak adına bir an evvel sigara bırakma kararı vermelisiniz.

Sigara bırakma sizin için ilk etapta zor olabilir. Buna kendinizi hazır hissetmeyebilirsiniz. Fakat elinizden kayıp gidenler ile sevdiklerinizi ve en önemlisi kendi beden sağlığınızı düşündüğünüzde bir an evvel bırakmanız gerektiğinin sizler de farkına varabilirsiniz.

Sigara Bırakma Sürecinde Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Sigara bırakma üzerine bir plan hazırlayarak adımlarınızı kolaylaştırabilirsiniz. Bırakma odaklı hazırladığınız plan sizin için daha sağlıklı olacaktır. Sigara bırakma sürecinde kendinizi oyalamanız adına yapabileceğiniz bir takım faaliyetlerden bahsedelim.

Egzersize yönelmek sigara bırakma sürecinde yapacağınız en sağlıklı şeylerden bir tanesidir. Daha sonra yürüyüşe çıkmak, sakız çiğnemek, ellerinde bir kalem çevirmek yahut tespih çekmek ve bol su içmek, sıkıştığınız yerde derin derin nefes alıp vermek ve sigara içmeyen arkadaş çevresinde bulunmak. İşte tüm bunlar sizleri sigaradan uzaklaştıracak etmenlerdir.

Sizlerde sağlıklı bir beden içinde sevdikleriniz ile daha sağlıklı ve mutlu bir ömür sürdürebilmek için bir an evvel bu kararı vererek sağlığınızı yeniden kucaklamalısınız. Hayatınızın değerini bildiğiniz günler dileği ile.

Kaynak: sigarabirakma.net

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler