Arama

Azerbaycanlı milletvekili Tahir Rzayev: Azerbaycan - Türkiye birliği dünyaya örnek oldu -İrade Celil bildiriyor-

1 yıl önce


Azerbaycanlı milletvekili Tahir Rzayev: Azerbaycan - Türkiye birliği dünyaya örnek oldu -İrade Celil bildiriyor-
ad image

“Dünyaya örnek olan Azerbaycan - Türkiye birliği”ne dikkat çeken milletvekili Tahir Rzayev, Azerbaycan’da deprem sonrası oluşan tabloyu dikGAZETE.com için değerlendirdi: “Bugün Azerbaycan halkının tamamı Türkiye'nin yanındadır”

 

Türkiye’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen doğal afet, deprem felaketi ile ilgili olarak Azerbaycan’ın tüm il ve bölgelerinde, devlet kurumlarında, ayrı ayrı kuruluşlarda, kardeş ülke için yardım çalışmaları çeşitli yollarla devam ediyor.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in inisiyatifine ve Mehriban Aliyeva'nın çağrılarına karşılık olarak, halkın her kesiminden ülkenin tüm vatandaşları gerçek dayanışmayı, kardeşliği ve dostluğu gösteriyor.

 

YARDIM SEFERBERLİĞİ DIŞINDA KALAN AZERBAYCANLI YOK!..

Azerbaycan Milli Meclis Milletvekili ve Tarım Politikası Komitesi Başkanı Tahir Rzayev, dikGAZETE.com için yaptığı değerlendirmede, yardım seferberliği dışında kalan Azerbaycanlı olmadığını vurguladı.

Tahir Rzayev, “Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Artık Türk kardeşlerimizin acı kaderine üzülmeyen, dayanışmasını ifade etmeyen, yardım faaliyetlerinin dışında kalan Azerbaycanlı kalmadı” dedi.

 

KARDEŞLİK, SEVGİ VE DOSTLUĞUN KANITI...

Azerbaycan Cumhuriyeti Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva'nın resmi Instagram sayfasındaki paylaşımına dikkat çeken Tahir Rzayev, “her Azerbaycan vatandaşının kalbinden konuşuyor ve insanları iyi hedefler ve yardım için seferber etmeye teşvik ediyor” dedi. 

 

Azerbaycan vatandaşlarına hitaben yapılan açıklamada, Aliyeva’nın "Her zaman birlik ve beraberlik içinde olmak, yardıma hazır olmak, yardımlaşmak, zorlukları ve imtihanları birlikte aşmak Azerbaycan halkının en güzel özelliklerinden biridir” dediğini hatırlatan T. Rzayev; “Kardeş Türkiye'de meydana gelen korkunç depremin ilk saatlerinden itibaren Türkiye halkına desteğimiz, halklarımız arasındaki kardeşliğin, dostluğun ve sevginin yıkılmazlığının, gücünün ve sonsuzluğunun bir başka gözle görülür kanıtıdır. Bu etkili ifadeler sadece sözlerde değil, eylemlerde ve gerçek yardımlarda da kendini gösterir” dedi.

 

YÜZYILIN EN BÜYÜK FELAKETİ DE GÖSTERDİ Kİ…

“Bugün Azerbaycan halkının tamamı Türkiye'nin yanındadır.” diye konuşan Tahir Rzayev, dikGAZETE.com'a açıklamasında daha sonra şunları ifade etti:

 

“Kurtarıcılarımız, sağlık çalışanlarımız, diplomatik servis çalışanlarımız, basın temsilcilerimiz ve gönüllülerimiz afetten etkilenen herkese yardım etmek için hiçbir çabadan kaçınmıyor, afeti ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışıyorlar. 

 

Yüzyılın en büyük felaketi olarak kabul edilen depremde hayatını kaybedenlerin, yaralananların ve zarar görenlerin her birinin acısını kendi acıları olarak gören Azerbaycan vatandaşları, süreç boyunca Türkiye ile gösterdikleri dayanışma ve dostlukla, Azerbaycan-Türkiye birliğinin ebedi, yenilmez, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek ve ustalıkla zorlukları atlatabilecek güçte olduğunu bu trajedi de kanıtladı.”

 

Rzayev, “Bu birlik ve kardeşlik, hiç şüphesiz iki ülkeyi de yükseltip geliştirecek, sözünü söyleyen, dünyaya örnek bir güç haline getirecektir” dedi.

 

.

özge

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler