Arama

Apple’ı kızdıracak açıklama

2 yıl önce


Apple’ı kızdıracak açıklama
ad image

Akıllı telefon sektöründeki hareketlilik tüm hızıyla sürüyor. Şirketler, rekabette bir adım öne geçebilmek için gün geçtikçe yeni bir hamle yaparken, piyasaların nabzını yoklayan çeşitli analiz firmaları yayınladıkları raporlarla üreticilerin satış rakamlarını gözler önüne seriyorlar. 

Bilindiği üzere Huawei, 2019 yılında ABD tarafından kara listeye alınmadan önce Apple ve Samsung’un ardından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumundaydı. Çin’de en fazla satan marka olan şirket, yaptırımların yürürlüğe girmesiyle sektördeki ağırlığını kaybederek eski günlerinden bir hayli uzaklaştı. 

Durum böyle olunca hem Çin hem de küresel pazarlarda Huawei’nin boşluğunu doldurmak için kıyasıya bir rekabet başladı. Xiaomi, globalde başarılı işlere imza atarak dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi haline gelirken, Çin’de ise durum daha da karmaşık bir hal aldı. 

Counterpoint Research verilerine göre Apple, 2021’in dördüncü çeyreği itibariyle Vivo’yu geçerek yüzde 23’lük pazar payıyla Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi oldu. Xiaomi ise kendi ülkesinde belirlediği hedeflerine ulaşamadı ve yüzde 13’lük pazar payıyla Apple, Vivo, OPPO ve Honor’un ardından beşinci sırada yer aldı.

Küresel pazarlardaki başarısını kendi ülkesine tam anlamıyla yansıtamayan Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun’dan şirketin gelecek planlarına dair yeni bir açıklama geldi. Şirketin Çin pazarındaki durumunu ve Apple ile olan rekabetini bir ölüm kalım savaşı olarak tanımlayan Jun, şu ifadeleri kullandı;

Ürün ve deneyim açısından Apple’a doğrudan rakip olmayı ve önümüzdeki üç yıl içinde Apple’ı geçerek Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı hedefliyoruz.

Son olarak Xiaomi’nin önümüzdeki üç yıl içinde Çin’de 20 bin yeni mağaza açmayı ve beş yıl içinde Ar-Ge’ye yaklaşık 16 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı hedeflediğini belirtelim.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler