Arama

Apple’dan tartışmalı özellik

1 yıl önce


Apple’dan tartışmalı özellik
ad image

Apple, çıplaklık için iPhone mesajlarını taramayı hedefleyen güvenlik özelliğini sunmaya başladı. Birleşik Krallık’taki iPhone kullanıcılarına, yapay zeka ile çocuk istismarına karşı çıplaklık taraması yapılacak.

Birleşik Krallık’taki iPhone sahipleri için tartışmalı bir güvenlik özelliği sunuldu. Apple’ın yeni güncellemesi; yapay zeka kullanan, çocuklara gelen ve çocuklardan gönderilen mesajları tarayan bir güvenlik özelliğini içeriyor.

Apple’ın yeni güvenlik özelliği, 18 yaşından küçük çocukların iPhone’ları için ek güvenlik olarak dağıtılıyor. Şirketin açıklamasına göre, çocuklar tarafından mesajlaşma uygulamasıyla fotoğraf gönderildiğinde veya alındığında çıplaklık taraması yapılacak.

“Mesajlarda iletişim güvenliği” aktif edilirse ve alınan bir fotoğrafta çıplaklık algılanırsa fotoğraf bulanıklaşacak ve Apple, hassas içerik barındırdığına dair uyarı verecek. Benzer işlev, bir çocuk tarafından çıplaklık bulunan fotoğraf gönderildiğinde de devreye girecek.

Bu aslında Apple’ın iPhone’ları ilk tarama girişimi değil. Daha önce çocuk istismarına karşı kullanıcı galerilerini tarayacağını söyleyen şirkete gizlilik savunucularından büyük tepki gelmişti. Bu tepkiler ardından Eylül ayında çocuk koruma özelliklerinin sunulmasını ertelenmişti.

Teknoloji devi bu tarama yeniliğine ek olarak Spotlight, Siri veya Safari’de çocuk istismarına ilişkin arama yapıldığında müdahale etmeyi amaçlayan araçlar da sunacak. Ancak bunların henüz detaylandırılmadığını belirtelim.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler