Arama

Apple'da Bilgiler Güven De

7 yıl önce

Teknoloji devi Apple'nın iPhone'lardan yapılan aramaların kayıtlarını otomatik olarak (izne ihtiyaç duymadan) iCloud'da yedeklediği iddia edildi.

Apple'da Bilgiler Güven De
ad image

iPhone'ları hack'lemek için yazılımlar üreten Rus Elcomsoft firması iCloud yedeklemesine ilişkin ilginç bir iddia ortaya attı.
Elcomsoft'un CEO'su Vladimir Katalov, Apple'nın telefondaki arama kayıtlarını otomatik olarak iCloud hesabına yedeklediğini öne sürdü.


Bu sistemi kapatmanın herhangi bir yolu olmadığını belirten Katalov, yedekleme izninin kaldırıldığında bile telefonun aramaları iCloud'a anlık olarak gönderdiğini açıkladı.


Yapılan yeni güncellemelerle sadece GSM aramalarının değil aynı zamanda Whatsapp, FaceTime, Skype gibi üçüncü parti uygulamalardan yapılan aramaları da izin olmaksızın kaydettiği belirtildi.
Bu durumdan kurtulmanın tek yolunun iCloud'u etkisiz hale getirmek olduğunu söyleyen Katalov bunun da pratikte telefonu neredeyse kullanılmaz hale getirdiğini söyledi.


Konuya ilişkin açıklama yapan iOS'un adli tıp uzmanlarından Jon athan Zdziarski, "Konunun daha ziyade mühendislik aşamasında olduğundan şüpheleniyorum. Apple bütün verilerini ABD'deki merkezlerinde saklıyor" dedi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler