Arama

Apple’a karşı hamle

2 yıl önce


Apple’a karşı hamle
ad image

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberler, son aylarda piyasada yüzde 80’den fazla değer kaybeden Peloton’un yöneticilerinin şirketi satmayı düşündüğünü söylüyordu. Bahsi geçen alıcı adayları arasında da listenin ilk sırasında Apple olduğu belirtiliyordu.

Özellikle günümüzde daha fazla insan evde fitness seçeneklerini, geleneksel spor salonlarına tercih ediyor. Hatta pandemi döneminde rekor seviyede bir yükselişe tanıklık ettik. Dolayısıyla tüm bunlar, Peloton gibi şirketlerin gelirini yükseltmesi anlamına geliyor.

Fakat beklenenin aksine Peloton, bir çocuğun ölümüyle birlikte, bazı koşu bandı modellerinin geri çağrılmasına yol açan çok sayıda kamuya açık aksilikle karşı karşıya kaldı. Ayrıca karakterleri bisiklet veya koşu bandındayken kalp krizi geçiren “Billions” gibi çok sayıda popüler TV şovuyla uğraştığı için, imajı bir hayli zedelendi. Bununla birlikte piyasa değeri 5’te 1’e kadar düşünce de satılma kararını verdiler.

Geçtiğimiz ay, Apple’ın bu şirketi alacak adaylar arasında adı listenin ilk sırasında gözüküyordu. Fakat ABD basınında yer alan haberlerin bir kısmı, Amazon tarafının Peloton’u satın alma olasılığı konusunda danışmanlarıyla görüştüğünü söylüyor. Hatta bazı gazeteler de Nike ve iş ortaklarının da bir süredir bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü, hatta işi bitirmeye Amazon’dan daha yakın olabileceğini iddia ediyor.

Ocak 2021’de 50 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşan Peloton, şu anda 8 milyar dolara kadar geriledi. Hatta geçtiğimiz ay ortaya çıkan haberler, şirketin sert rekabet de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin neden olduğu yavaşlayan talep nedeniyle bisiklet gibi bazı önemli ürünlerin üretimini durdurduğunu öne sürüyordu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler