Arama

Apple’a dev fatura

2 yıl önce


Apple’a dev fatura
ad image

Rusya tarafından Ukrayna’ya başlatılan işgal sonrasında başta Apple olmak üzere onlarca teknoloji devinden yaptırım geldi. Bu şirketlerin Rusya pazarından çıkmasının gelir açısından nasıl bir sonuç doğuracağı ise yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Ukrayna işgalinin ardından Rusya pazarından çekilen Apple, büyük bir kayıpla karşılaşacak. Analistlerin son araştırmasına göre iPhone satış gelirinde günlük 3 milyon dolar veya yılda 1,14 milyar dolarlık zarar yaşayabilir.

Burga’nın hesaplamaları, Apple’ın Rusya pazar payındaki satışlarına ve şirketin 2021 itibarıyla elde ettiği gelire dayanıyor. Rusya, Apple ürünleri için önemli bir gelir payı oluşturmasa da teknoloji devinin Rusya’dan ayrılması, ülkede artan akıllı telefon satışlarını geride bırakması anlamına geliyor.

2021 itibarıyla Rusya’nın akıllı telefon satışları 7.6 milyar dolar seviyesindeydi. Burga tarafından sunulan veriler, Apple’ın Rus akıllı telefon satışlarının yüzde 15’ini oluşturduğunu ve genel olarak üçüncü sırada yer aldığını gösterdi. Samsung yüzde 34 ile en üst sıradayken, Xiaomi yüzde 26 ile üçüncü sırada yer aldı.

Apple’ın gelir kaybı, Rusya’nın akıllı telefon satış gelirinin son birkaç yılda dikkate değer bir şekilde arttığı göz önüne alındığında daha da artabilir. 2020 itibarıyla gelir 5,93 milyar dolar iken, 2019’da ise bu rakam 5,2 milyar dolar seviyesindeydi. Apple’ın 2014 ve 2021 arasındaki geliri neredeyse yüzde 200 arttı.

“Sonuç olarak iki üreticinin (Apple ve Samsung) ayrılışı, Çinli şirketlerin büyümesi için fırsat. Ancak bu firmalar, ABD menşeili teknolojileri kullanarak (örneğin Android işletim sistemi) Rusya’da faaliyet göstermesini engelleyebilecek yaptırıma maruz kalabilir.”

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler