Arama

Apple Music öğrenci paketine zam

1 yıl önce


Apple Music öğrenci paketine zam
ad image

Neredeyse tüm abonelik servisleri, öğrenciler için normalden daha uygun fiyatlı paketler sunuyor. Genelde içeriği aynı olup fiyatı daha düşük olan bu paketler, öğrenciler tarafından yoğun kullanılan servislerde tasarruf sağlıyor. Kâr marjından fedakarlık ederek uzun süredir öğrenci paketi sunan Apple Music, paketin fiyatına zam kararı aldı. Birkaç ülkeyi kapsayan kararın Türkiye’ye yansıyacak etkisi de merak ediliyor.

2016’da öğrenci planını tanıtan servis, tam sürümden hiçbir farkı olmayan bu paketi öğrenci olduğunu doğrulayanlara uygun bir fiyattan sunuyordu. Tam paket 9.99 dolar iken öğrenci paketinin bunun yarısı fiyatında olması cezbediciydi. Ancak Apple; ABD, Birleşik Krallık ve Kanada’da yaptığı sessiz zamla 5 dolar olan fiyatı 6 dolara çıkardı. Yani yüzde 20 artış söz konusu.

Şu an öğrenci paketinin zamlandığı ülkeler arasında Türkiye’yi görmesek de bunun olmayacağının garantisi ne yazık ki yok. Ülkemizde öğrenci paketi 9.99 TL’den alıcı buluyor. Eğer bu pakete ülkemizde aynı oranda zam gelseydi, paketin fiyatını 11.99 TL’ye yükselmiş olacaktı. Büyük bir fark olmasa da zamların kendilerini dijital servislerde hissettirmeye başlaması korkutucu.

Öğrenci paketine gelen zam şu anda minimal olsa da ilerleyen haftalarda Apple Music’e genel bir enflasyon zammı gelip gelmeyeceğini endişeyle bekliyoruz. Öte yandan, Spotify ve YouTube Music gibi diğer dijital müzik servislerinin öğrenci paketi hala aynı fiyatta. Bu fiyat zammının da Apple Music’e öğrencilerden gelecek bir darbeyi tetikleyip tetiklemeyeceğini göreceğiz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler