Arama

Apple kendi rekorunu kırdı

2 yıl önce


Apple kendi rekorunu kırdı
ad image

Apple, 2021 yılının dördüncü çeyreğinde elde ettiği geliri açıkladı. Buna firma geçen senenin aynı döneminde elde ettiği 111,4 milyar dolar gelir rekorunu da egale etti. Şirketin açıkladığı rakamlar arasında en dikkat .çeken artış ise iPhone satışları tarafında oldu. Buna göre firma yıllar sonra akıllı telefon pazarında liderlik koltuğuna da oturmanın hazırlığında.

Tüm dünyayı etkileyen çip krizi ve tedarik sorunları Apple gelirlerini de oldukça etkiledi. Buna karşın teknoloji devi rekor bir büyüme rakamı açıkladı. Geçen sene iPhone 12 ile tasarım değişikliğine giden firma iPhone 13 ile önemli yenilikler sundu. Analistlerin tüm tahminlerini boşa çıkaran firma, iPhone 13 satışları ile kendi rekorunu kırdı. Özellikle Çin pazarında Huawei’nin de ambargo sonrası güç kaybetmesi, Apple’ın elde ettiği gelirde önemli pay sahibi.

Açıklanan rakamlara bakılırsa geçen seneye göre yüzde 11 büyüme sağlayan Apple, 123,9 milyar dolar gibi rekor bir gelir elde etti. Özellikle Wall Street analizleri Apple‘ın iPhone satışları tarafında 68 milyar dolar civarı gelir elde etmesini bekliyordu. Ancak ortaya çıkan rakamlara bakıldığında Apple rekor kırdı ve iPhone satışları ile 71,6 milyar dolar gelir elde etti.

Apple dördüncü çeyrek gelirleri için en önemli artış ise Apple servislerinde karşımıza çıktı. Buna göre App Store gelirlerinin başını çektiği bu gelirler yüzde 24 büyüdü ve 19,5 milyar dolar seviyesine yükseldi. Şirket sadece Mac satışlarından bile 10,85 milyar dolar seviyesinde gelir elde etti. Apple Watch satışlarının başını çektiği giyilebilir aksesuar satışları ise 14,70 milyar dolar seviyesinde.

Apple’ın iPhone satışları ile elde ettiği bu gelir şu an için firmayı akıllı telefon pazarında uzun süre sonra lider pozisyona getirdi. Yaklaşık on yıldır lider olan Samsung ise Huawei’ye kısa süre kaptırdığı koltuğu şimdi de Apple’a kaptırdı. Ancak analistlere göre bu tablonun asıl sebeplerinden biri Galaxy Note serisine son verilmesi.

Samsung stratejik olarak ilk çeyrek rakamları için Galaxy S serisini, son çeyrekte öne çıkmak için ise Galaxy Note serisi satışlarına bel bağlıyordu. Ancak ikinci amiral gemisi serisinin Ağustos ayında gelmemesi Apple’ın ön plan çıkmasına neden oldu. Xiaomi’nin Huawei’nin ulaştığı standartlara ulaşamaması da iPhone satışları açısından rekor bir gelire neden oldu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler