Arama

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

2 yıl önce

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?
ad image

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Tıp dilinde histerosalfingografi (HSG) olarak bilinen rahim filmi, kadın rahminin veya tüplerin görüntülenmesini sağlayan radyolojik işlemlerden bir tanesidir. Rahim filmi adet kanamalarının bitiminden sonra çekilen rahim filmi daha net görüntü elde etme imkânı sunacaktır. Genel veya bölgesel anestezi ile gerçekleştirilebilen rahim filmi jinekolojik muayenede olduğu gibi, ayaklar yanlara açılarak gerçekleştirilir.

Bu şekilde vajina içerisine spekulum yerleştirilerek rahim ağzının görünür hale gelmesi rahim ağzına gerçekleştirilen lokal anestezi veya kişiye öncesinden gerçekleştirilen genel anestezi altında bu işlem yapılır.

Bu aşamada rahim içerisine boyar madde verilerek sonrasında x-ışınları ile çekim gerçekleştirilerek rahim yapısı ve tüplerin yapısı incelenir. Bu kapsamda; rahim filmi fiyatları uygulamayı yapan doktorun tecrübe ve bilgi birikimi veya hastanenin bulunduğu konum göz önünde bulundurularak değişebilir.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Gerçekleştirilecek uygulama merkezi veya doktora göre rahim filmi fiyatları farklılık gösterebilir. Genel olarak kısırlık tedavisinde, düzensiz adet durumlarında, fallop tüplerin açık veya kapalı olma durumlarının değerlendirilmesinde, rahim duvarında veya yapısındaki anormal durumların tespit edilmesinde kullanılır.

Aynı zamanda; rahim filmi ücreti jinekoloji veya kadın doğum uzmanın isteyeceği tetkiklere göre değişebilir.

Rahim Filmi Nasıl Uygulanır?

Rahim filmi hastanın sırt üstü yatarak bacaklarını kendine doğru çekmesi ile vajina kısmına spekulum takılar bu şekilde rahim ağzı görüneceği için mikrop öldürücü ilaç veya solüsyon ile temizlenir. Rahim ağzına ucu babanla olan ince ve yumuşak boru yerleştirilerek rahim filmi çekilir. Bunun için sıvı içeren bir ilaç kullanılır. Ayrıca; rahim filmi ücreti anestezi kullanım durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Rahim Filmi Fiyatları

Hastaneye veya uygulama merkezine göre rahim filmi ücreti değişebilir. İsteyen hastalar, devlet hastanelerinde de rahim filmi çektirebilir. Dolayısıyla; rahim filmi ücreti hastanenin ekonomi politikalarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Açık Emar Nedir?

Yüksek teknoloji ile üretilen açık emar cihazları üç tarafı açık olacak şekilde geniş açılı ferah görüntü elde etme imkânı sunar. Tıp dilinde manyetik rezonans görüntüleme olarak adlandırılan emar, tıbbi anlamda neredeyse bütün alanlarda kullanılan ileri düzey görüntüleme yöntemlerinin başında gelir.

Röntgen ışınlarının aksine vücuda herhangi bir zarar vermez. Radyo frekansları kullanılarak vücutta bulunan hidrojen ve nötron hareketlerinin takip edilmesine ve değerlendirmesini yaptıktan sonra bilgisayar ortamına arttırır. Vücudumuzda bulunan çünkü doku ve organların kesitleri ayrılarak ayrıntılı olarak adeta resmini çeker.

Açık Emar Kimlere Uygulanır?

Klasik emar cihazlarına göre birçok avantajı bulunan açık emar kapalı alan korkusu olan, yüksek kiloya sahip hastaların emar çekimleri için daha uygundur. Vücudun tüm bölgelerinde çekim imkânı sunan açık emar, özellikle de beyin ve omurga sistemi ile organların görüntülenmesinde kullanılır.

Zararlı ışınların olmadığı açık emar, hamile bayanların güvenli kullanımı için uygundur.  Ayrıca çekim yapılan bölgeye refakatçi olacak kişilerin rahatlıkla girebilmeleri hareket kabiliyeti az olan hastaların emar çekimlerini kolay hale getiriyor.

Açık Emar’ın Avantajları Nelerdir?

Tıpta birçok hastalığın tespit edilmesinde veya tanı konulmasında gelişmiş görüntüleme yöntemlerinden biri açık emar olmaktadır. Kapalı emara göre, birçok avantajı bulunan açık emar herhangi bir radyasyon içermez. Ayrıca ağrı ve acı vermemesi hastaları rahatlıkla tercih edilmesini sağlamıştır.

Kapalı emar birçok hasta tarafından mezara benzetilerek korkutucu hale getirilir. Bayan ve çocukların mesafeli olarak yaklaştığı kapalı emar, bu nedenle pek tercih edilmez. Ancak açık emar, hastaların panik olmasını önleyerek ve sakin kalmalarını sağladığı için daha net görüntü elde etmek mümkün hale geliyor. Herhangi bir tedirginlik yaşamadan emar çektirmeyi mümkün hale getiriyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler