Arama

AMD'den karşı hamle

2 yıl önce


AMD'den karşı hamle
ad image

AMD, CES 2022’de Radeon Süper Çözünürlük (RSR) adlı yeni bir özelliği duyurdu. Bu teknolojinin şirketin FidelityFX Süper Çözünürlük (FSR) platformu üzerine inşa edildiği söyleniyor. Fakat desteklenen oyunlar yerine, AMD’nin sürücüleri aracılığıyla geliyor. Bu sebeple neredeyse her oyunla çalışmasına olanak sağlanıyor.

Nvidia’nın çok benzer bir özelliği tekrar gündeme getirmesinden sadece birkaç ay sonra tanıtıldığı için zamanlaması oldukça konuşuldu. Fakat bu tip yazılımlar bir gece de geliştirilmiyor. Ayrıca RSR’in beklenenden erken gelmesi de beğenileri topladı

AMD ise tam tersini yapıyor. Şirket, FSR’yi açık kaynaklı bir platform olarak yayınladı. Bu sayede geliştiricilerin oyunlarına bu teknolojiyi eklemesine izin verdi. RSR ise şirketin grafik kartlarının tüm oyunlardaki kapıları sonuna kadar aralamasını sağlayan son hamlesi oldu.

Güzel bir adım olmasına rağmen pek çok kişi yanlış hamle olduğunu düşünüyor. Çünkü AMD’nin, NIS ile savaşmanın yeni bir yolu olarak RSR’yi piyasaya sürdüğüne dair ortak bir kanaat hakim. Yani bunun aslında bir pazarlama taktiği olduğu ve NVIDIA’nın Derin Öğrenme Süper Örneklemeye (DLSS) odaklandığının unutulduğu söyleniyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler