Arama

Akıllı telefon dünyasında TSMC ambargosu

1 yıl önce


Akıllı telefon dünyasında TSMC ambargosu
ad image

Akıllı telefon dünyası son dönemde hızlı bir şekilde gelişimini sürdürüyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte işlemci sektörü de hızla gelişiyor. Hal böyle olunca akıllı telefonların işlemcileri için yarı iletken üretiminin de önemi artıyor. Bu alandaki lider çok da şaşırtıcı değil.

Counterpoint Technology Market Research, akıllı telefon cihazları için yarı iletken üretiminde pazarı durumunu araştırdı. Yılın ilk çeyreği için yapılan araştırmaya göre  akıllı telefonlar için AP/SoC ve temel bant yongalarının yüzde 70’ini TSMC sağlıyor.

Koronavirüs ve beraberinde gelen karantina süreci, yarı iletken tedarik krizinin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu durum, üretimde aksamalara neden olurken üretilen ürünlerinde de fiyat artışlarına neden oldu. Ancak bu dönemde çip üreticiliği söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimlerden TSMC, hızla büyüdü.

Koronavirüs etkisinde geçen 2021’i gelir düzeyinde liderlikle bitiren şirket, 2022’nin ilk çeyreğinde de yüzde 35’lik bir büyüme yaşadı. Rakip şirketler bu liderliğe son verebilmek adına yoğun çaba sarf ediyor. Intel ve Samsung, çip üretiminde ortak girişimde bulunuyorlar.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler