Arama

ABD’den Moderna Covid-19 aşısı

2 yıl önce


ABD’den Moderna Covid-19 aşısı
ad image

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID), Biyomedikal Gelişmiş Araştırma ve Geliştirme Kurumu (BARDA) ve Moderna tarafından geliştirilen, kod adı mRNA-1273 olan Covid-19 aşısı ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden tam onay aldı.

ABD’de FDA, Pfizer’ın Covid-19 aşısı Comirnaty’nin ardından Moderna tarafından üretilen ve Spikevax olarak satılacak aşıya tam onay verdi. Fakat yalnızca 18 yaş ve üstü kişilerin kullanımına izin verildiği belirtiliyor. Öte yandan Pfizer’ın geçtiğimiz Ağustos ayında 16 yaş ve üstü kişilerin kullanımı, ardından da 5 ila 15 yaş yaş grubu için bu onayı aldığı biliniyor.

Moderna, FDA’nın tam onay verme kararını, şirket tarafından kuruma sunulan Faz 3 klinik deneme çalışmasının altı aylık takip verilerine, ayrıca gerekli üretim ve tesis verilerini içeren teslim paketinde paylaşılan bilimsel kanıtlara dayandırdığını söyledi.

Dört hafta arayla uygulanan 2 doz şeklinde kullanıma sunulan aşı, aslında 18 Aralık 2020’den beri FDA acil kullanım izni kapsamında ABD’de mevcuttu. O zamandan beri de 204 milyondan fazla aşı yapıldığı (75 milyon kişiye 2 doz, 38.5 milyon kişi de ilk doz), bunun da toplam aşılamanın yüzde 38’ini oluşturduğu söyleniyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler