Liseliler Destanı Yazıyor Başvuruları İçin Son Günler

15 Temmuz Darbe Girişimi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve liseler düzeyinde başvuruların alınacağı Liseliler Destanı Yazıyor isimli etkinliğe yoğun ilgi ve katılım devam ederken son başvuru tarihi konusunda önemli hatırlatma yapıldı.

Liseliler Destanı Yazıyor Başvuruları İçin Son Günler

Liseliler Destanı Yazıyor etkinliği kapsamında liseler düzeyinde gerçekleştirilecek olan yarışmada deneme, şiir ve hikaye alanlarında liseliler 15 Temmuz Milli İrade Zaferiyle ilgili deneme şiir ve hikayeleri ile katılım sağlayacak. Dereceye giren öğrencilere para ödülü yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gideceği bir yurt dışı gezisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yurt dışı gezisine çıkacak. 

Etkinlikle ilgili son başvuru tarihi yaklaşırken başvuru süresinin kaçırılmaması gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda Liseliler Destanı Yazıyor yarışmasına katılmak için son başvuru tarihinin 12 Mart 2017 olduğu ve bu tarihin kaçırılmaması gerektiği belirtildi. 

Öte yandan etkinlikle ilgili sıkça sorulan soruların da yayınlandığı görülürken başvuru koşulları, şartname ve etkinlik detayları da aurıca hatırlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duuruda şu ifadeler yer aldı, "LÜTFEN ESERLERİNİZİ BAŞVURU FORMU VE TAAHHÜTNAME İLE BİRLİKTE HAZIRLAYIP CD'YE KAYDEDEREK ÖNCE BULUNDUĞUNUZ İLÇENİN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDERİNİZ. DERNEĞİMİZE GÖNDERİLEN ESERLER KESİNLİKLE DEĞERLENDİRİLMEYECEKTİR.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE DEĞERLENDİRİP, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDERECEKTİR.  SON OLARAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLEN ESERLER DİKKATE ALINACAKTIR."

Yarışmaya lise ve dengi okullarda öğrenci olanlar katılacaktır. Yarışma deneme, hikâye ve şiir alanlarında yapılacak; her öğrenci yarışmaya sadece bir kategoride (deneme, hikâye veya şiir) tek bir eserle katılacaktır. Eleme ve sıralama sınıflardan başlayarak devam edecektir.  Sınıf, okul, ilçe ve il elemeleriyle devam edecek olan seçme, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’ne il komisyonlarından 27 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak son teslimlerle sonlanacaktır.

Şartnamede açık ifadelerle yer alan şekliyle “sınıflar her kategoriden en fazla üç eserle yarışmaya katılabilecektir.  Her okul, sınıflardan gelen eserler arasından her bir alandan en fazla beş eseri ilçe komisyonlarına gönderecektir. İlçe komisyonları gelen eserler arasından her alandan en çok on eseri il komisyonlarına gönderecek ve il komisyonları:  

     a) Büyükşehir statüsünde olanlar her alandan en çok yirmi beş,
     b) Diğer iller her alandan en çok on eseri Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’ne gönderecektir.”
 
Şartname tüm ortaöğretim kurumlarına gönderilmiştir. Ayrıca Genel Ağ sitemizden de www.tded.org.tr/liselilerdestaniyaziyor şartnameye ulaşılabilir. Birkaç gün içerisinde sitemizde yayımlanacak afişler baskı sürecindedir. Sömestr tatilinden dönen öğrencilerimiz okul girişlerinde ve sınıflarında afişleri görebilecektir.


SIK SORULAN SORULAR
1. Yarışmaya internet üzerinden başvuru yapabiliyor muyuz?
Cevap:  Yarışmaya internet üzerinden başvuru yapılmamaktadır. Okul müdürünüzün onayı olmadan ilçeye evrakınızı iletemezsiniz. İlgili öğretmeniniz ile birlikte başvuru yapmalısınız.

2. Eserimi, taahhütnameyi ve başvuru formunu nereye teslim edeceğim?
Cevap: Resmi başvuru formu ve taahhütname www.tded.org.tr internet sitesinden indirilecek. Doldurulup okul müdürünün onayından sonra ilgili öğretmene teslim edilecektir. Öğrenciler tarafından yazılan eserleri teslim almak, tasnif etmek ve değerlendirmek üzere her okulda Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih öğretmenlerinin yer aldığı üç kişiden oluşan “Eser Değerlendirme Komisyonu” kurulacaktır. Komisyon her kategoride (deneme, hikâye ve şiir) başvuruda bulunan eserler arasından en çok on tanesini belirleyecek ve ilçe millî eğitim komisyonuna gönderecektir.

3. Açıköğretim lise öğrencisiyim. Yarışmaya katılabilir miyim?
Cevap: Hiç bir şekilde katılmanız mümkün değildir. Sadece örgün öğretim lise öğrencileri katılabilir.

4. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen büyük, küçük afiş ve dergiler ne olacak?
Cevap: İlçenizde bulunan okul sayısı kadar dergi, büyük afiş ve sınıf sayısı kadar da küçük afiş gönderildi. Okullarınızın kutularına ayrıştırmanız gerekmektedir. 

5. Teşvik ödülü (mansiyon) herkese mi veriliyor?
Cevap: Her kategoride mansiyon ödülü kazanan öğrencilere (Her kategoride üç mansiyon) verilecektir

6. Yarışmanın ödül töreninde ulaşım ve konaklama masrafları kim tarafından karşılanacak?
Cevap: Kazanan öğrencinin ulaşım ve konaklama masrafları derneğimiz tarafından karşılanacaktır.

7. Yarışma ile ilgili yazılacak yazı türkçe açıklamalı olarak yabancı yazılabilir mi?
Cevap: Kesinlikle başka bir dilde yazı ile katılım sağlanamamaktadır.

8. 8. sınıf öğrencisiyim, yarışmaya katılabilir miyim?
Cevap: Yarışmamız liseler arası olduğu için mümkün değildir.

9. Yarışmaya katılacak eserlerde aranan şartlar kısmında "Şiirler serbest ölçü ile yazılacaktır." yazıyor. Ben kafiyeli yazdım sorun olur mu ?
Cevap: Şarthanemede sehven bir hata yapılmıştır. İstenilen ölçü ile yarışmaya katılabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmayacaktır.

10. Yarışmadaki eserler okullardaki komisyon tarafından seçildikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne nasıl gönderilecek?
Cevap: Okulda kurulan komisyon  tarafından seçilen metinler değerlendirerek, her kategoride seçilen eserlerden en çok on tanesini, başvuru formlarını ve taahhütnameleri doldurarak şartnamede belirtilen kurallar çerçevesinde CD ortamında ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderecektir.

11. Ben şiir yazdım ve şartnamede danışman öğretmen yazıyor. O öğretmen farklı bir branşın öğretmeni olabilir mi?
Cevap: İstenilen branşta bir öğretmenle birlikte yarışmaya katılım yapabilirsiniz. Değerlendirme ve eleme sürecinde sadece Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih öğretmenlerinin yer aldığı üç kişiden oluşan “Eser Değerlendirme Komisyonu” kurulması zorunludur. 

12. Birden fazla eser hazırladım. Gönderebilir miyiz?
Cevap: Her öğrenci sadece tek bir alanda, tek bir eserle katılım yapabilir. Birden fazla eser kabul edilmeyecektir.

liseliler destanı yazıyor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Görkem     2017-05-17 Bir şey sorabilir miyim yarışmanın kazananları temmuzun maçında açiklanacak veya 27 mayistami açiklanacak
yunus     2017-04-17 tahaahhutname nasil bulucagiz
hülya gülsüm     2017-03-13 biz nasıl başvuru yapıcaz bilmiyoruz lütfen bize yardımcı olun
Hilal     2017-03-10 Nasıl başvuru yapabilirim
kadriye arı     2017-03-10 yarışmaya katılıpta kazanamıyanlarada küçük bir ödülünüz varmı pekala
huda     2017-03-09 Taahhutname ve başvuru cd ye nasıl yüklenecek anlamadım açık bir bilgi verir misiniz?
cancan     2017-03-09 bence gayet iyi sbişey
Ahmet Durmuş     2017-03-08 Yarışmaya katılacak şiirin kat kıta olması gerekir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Facebook Profil Resmi Koruma Özelliği İle Dolandırıcılara Geçit Vermeyecek
Facebook Profil Resmi Koruma Özelliği İle Dolandırıcılara Geçit Vermeyecek
Google Glass Güncelleme İle BlueTooth Bağlantı Desteğini Aldı
Google Glass Güncelleme İle BlueTooth Bağlantı Desteğini Aldı